INDIERO a fost infiintata in luna august 2019.

Asociatia promoveaza, conform legii, interesele membrilor sai sau ale persoanelor juridice din România care realizeaza inregistrari muzicale audio sau audiovizuale sau care desfasoara activitati de editura muzicala.

Inca de la infiintare INDIERO s-a afiliat la IMPALA si WIN.
IMPALA este organizatia asociatiilor caselor de discuri independente din Europa. Similar, WIN este organizatia care uneste asociatiile caselor de discuri independente la nivel global.

La numai cateva luni de la infiintare, in septembrie 2019, INDIERO a devenit si membru in Consiliul Director al IMPALA si, pentru prima data in istoria IMPALA, prima sedinta a consiliului director al acestei organizatii din 2020 ar fi urmat sa aiba loc intr-o tara din estul Europei, la Bucuresti, in timpul conferintei Mastering The Music Business. Din pacate, criza declansata de COVID-19 a impus anularea conferintei cu doar o saptamana inainte.

Despre IMPALA si WIN
Ambele organizatii militeaza sustinut pentru drepturile caselor de discuri independente.

In ultimul an au fost extrem de vocale si implicate in adoptarea noii directive de copyright care acorda o protectie mai mare creatiilor purtatoare de drepturi pe platformele online si de asemenea acorda temei detinatorilor de drepturi pentru o negociere mai eficienta a redeventelor datorate in urma publicarii de continut muzical protejat pe platformele de streaming online.

Inca de la inceputul crizei declansate de COVID-19, IMPALA s-a mobilizat si a iesit public pe 25 martie cu un plan in 10 pasi care a fost distribuit tuturor asociatiilor si de la acestea a plecat catre guvernele locale.

Ce poate face INDIERO pentru tine:

* CONSULTANTA 
Ai nevoie de un sfat de specialitate sau esti in cautarea unei solutii pentru o situatie finanicara/fiscala/juridica/strategica pentru label-ul pe care il conduci.
* NETWORKING
Esti in cautarea unui specialist pe un anumit domeniu si ai nevoie de recomandari. Esti in cautarea unui partener international pentru un proiect.
* RESURSE INFORMATIONALE
Ai nevoie de surse de informare dintr-un anumit domeniu legat de industria muzicala/o anumita situatie profesionala cu care te confrunti etc
* TEME DE CERCETARE
Crezi ca exista o anumita tema de cercetare care ar fi in beneficiul intregului segment al caselor de discuri independente? Scrie-ne, o vom pune in dezbaterea membrilor si daca se aproba, vom incerca sa gasim resurse pentru a o pune in aplicare.* INTERFATA CU MINISTERUL CULTURII / GUVERNDaca aveti propuneri concrete despre masuri care ar putea ajuta sectorul caselor de discuri independente, scrieti-ne si le vom transmite.
* INITIATIVE IN SPRIJINUL SECTORULUI LABEL-URILOR INDEPENDENTE
Asociatia va lua pozitie oficiala prin scrisori deschise si demersuri legale pentru a sprijini initiative de orice fel propuse de membri si care sunt in interesul intregului sector.
* WORKSHOP-URI
Daca exista teme de interes legate de activitatea caselor de discuri independente (legislatie/fiscalitate/colectare/ etc) care ar necesita organizarea unor workshop-uri cu specialisti in domeniu, va rugam sa ni le transmiteti si, in masura posibilitatilor financiare ale Indiero, le vom organiza iar membrii asociatiei vor beneficia de participare gratuita.

Membrii fondatori ai INDIERO sunt Agentia de Vise, Hahaha Production si Roton.

Pentru a citi statutul INDIERO, click aici.

Pentru a deveni membru INDIERO, urmeaza pasii de aici.