INDIERO conectat cu lumea

Inca de la infiintare INDIERO s-a afiliat la organizatiile cele mai relevante pentru sectorul indepedent: IMPALA si WIN.

IMPALA este organizatia asociatiilor caselor de discuri independente din Europa. Similar, WIN este organizatia care uneste asociatiile caselor de discuri independente la nivel global.

La numai cateva luni de la infiintare, in septembrie 2019, INDIERO a devenit si membru in Consiliul Director al IMPALA si, pentru prima data in istoria IMPALA, prima sedinta a consiliului director al acestei organizatii din 2020 ar fi urmat sa aiba loc intr-o tara din estul Europei, la Bucuresti, in timpul conferintei Mastering The Music Business. Din pacate, criza declansata de COVID-19 a impus anularea conferintei cu doar o saptamana inainte.

Despre IMPALA si WIN
Ambele organizatii militeaza sustinut pentru drepturile caselor de discuri independente.

In ultimul an au fost extrem de vocale si implicate in adoptarea noii directive de copyright care acorda o protectie mai mare creatiilor purtatoare de drepturi pe platformele online si de asemenea acorda temei detinatorilor de drepturi pentru o negociere mai eficienta a redeventelor datorate in urma publicarii de continut muzical protejat pe platformele de streaming online.

Inca de la inceputul crizei declansate de COVID-19, IMPALA s-a mobilizat si a iesit public pe 25 martie cu un plan in 10 pasi care a fost distribuit tuturor asociatiilor si de la acestea a plecat catre guvernele locale.

De asemenea, a creat un centru online de informare despre efectele crizei, masurile luate la nivelul Uniunii Europene si la nivelul fiecarei tari in parte: https://www.impalamusic-covid19.info/

Pe 29 aprilie, IMPALA a revenit cu un plan de reabilitare a intregului sector european.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *