Cum devii membru INDIERO

Pot deveni membri INDIERO persoanele juridice de orice fel (societati comerciale, asociatii etc) care au ca principala activitate productia muzicala, cu conditia sa poata demonstra o activitate sustinuta in domeniul productiei muzicale, din care sa fi rezultat o serie de produse finite (inregistrari) lansate public in format fizic sau digital.

Pot fi membrii ai asociatiei persoanele juridice care:

  • Depun actul de adeziune;
  • Sunt de acord cu prevederile statutare si alte reglementari specifice;
  • Urmaresc sa contribuie la realizarea scopului si a obiectivelor stabilite de catre asociatie;
  • Au ca obiect de activitate productia de inregistrari muzicale audio si audiovizuale sau editura muzicala (cod CAEN 5920). si detin o cota de piata mai mica de 5% la nivel global (definitia producatorilor independenti).
  • Platesc taxa de inscriere si cotizatia de membru.

Admiterea noilor membri este supusa urmatoarelor conditii cumulative:

            I. Solicitantul trebuie sa fie o persoana juridica “independenta” (cf. pct VII de mai jos) avand ca obiect de activitate productia de inregistrari sonore si/sau editura muzicala.

            II. Solicitantul trebuie sa fie de acord cu scopul asociatiei, scopul sau juridic trebuie sa fie compatibil cu cel al asociatiei si trebuie sa fie apt sa contribuie la realizarea acesteia in mod semnificativ.

            III. Solicitantul trebuie sa fie implicat in dezvoltarea si/sau promovarea productiei muzicale independente si/sau activitati de editura muzicala.

            IV. Solicitantul trebuie sa accepte sa actioneze in mod echitabil si in mod rezonabil in interesul intregului sector independent.

            V. Solicitantul poate fi o societate comerciala sau o organizatie non-profit.

            VI. In plus, orice solicitant care, in opinia Consiliului Director, se implica in mod activ sau a participat activ in cei cinci ani anteriori aplicarii sale, in productia, distributia, vanzarea, importul sau utilizarea inregistrarilor si/sau operelor audio si audiovizuale precum si spectacole artistice care incalca legea sau normele relevante nu poate deveni membru al asociatiei.

            VII. Societatile si/sau organizatiile non-profit care detin cote de piata mai mici de [5%] din piata muzicala globala sunt considerate “independente”. O societate si/sau organizatie non-profit “independenta” care este detinuta sau controlata de o editura muzicala sau un producator de inregistrari muzicale audio si audiovizuale care detine un procent mai mare de 5% din piata muzicala globala nu poate deveni membru al asociatiei.

            VIII. Fiecare membru declara ca nici o editura muzicala sau un producator de inregistrari muzicale audio si audiovizuale care detine un procent mai mare de 5% din piata muzicala globala nu il controleaza, direct sau indirect, si va notifica cu promptitudine asociatiei orice modificare in acest sens.

            IX. Trebuie sa indeplineasca orice alte criterii stabilite de Adunarea Generala a Asociatiei chiar daca nu sunt mentionate expres in prezentul document.

            X. Numai candidatii care, indeplinesc cumulativ toate criteriile de mai sus sunt eligibili si pot deveni membri. Cu toate acestea, Adunarea Generala nu este obligata sa accepte toti solicitantii care indeplinesc aceste criterii.

Pentru inscriere este necesar sa ne trimiteti o cerere completata in original (care se poate descarca de aici) impreuna cu copii dupa setul de documente precizate in cadrul cererii.

Pentru mai multe informatii, scrieti-ne la office@indiero.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *