Elevii din liceele sectorului 3 au vizitat cele mai importante case de producție muzicală din Romania. Global Records, Roton Music, Hahaha Production, Overground Music și Agenția de Vide și-au deschis porțile pentru peste 100 elevi.

Global Records, Roton Music, Overground Music, Agentia de Vise si Hahaha Production, unele dintre cele mai importante case de producție muzicală din România, și-au deschis porțile pentru elevii de liceu în cadrul proiectului ‚Industria muzicala – Oportunități pentru viitor‘.  Peste 100 de elevi au aflat direct de la profesioniștii din domeniu, precum și de la Tudor Chirilă și colegii săi din trupa Vama, care sunt oportunitățile de carieră din industria muzicală.

Elevii din liceele Nichita Stănescu, Decebal, Dante Aligheri, Benjamin Franklin și Alexandru Ioan Cuza au participat în această lună la proiectul Industria muzicala – Oportunitati pentru viitor. Aceștia au vizitat studiourile de înregistrări sau sălile de repetiții ale artiștilor, au aflat care sunt strategiile de lansare ale unui nou artist, care sunt etapele dezvoltării lui și ce fac echipele din jurul său. Au aflat ce departamente există într-un label sau într-o agenție de management și cum se interconectează ele. Alături de Tudor Chirilă și trupa Vama au aflat și care este procesul de creație al unui cântec, au ascultat primele schițe ale unor piese și apoi variantele lor finale. La Hahaha Production au aflat care sunt etapele dezvoltării unui artist și cine contribuie la asta, la Roton Music au avut ocazia să aasculte piese în primă audiție și să înțeleagă cum intervine un A&R în procesul de decizie pentru fiecare lansare nouă iar la Global Records au avut inclusiv oportunitatea de a înregistra câteva refrene cu vocile proprii.

Această a doua ediție a continuat succesul primei ediții. Elevii au mers în vizită la 5 dintre cele mai de succes case de producție din România unde au avut ocazia să afle cum se desfășoară activitatea în fiecare dintre acestea, care este drumul unui cântec de la idee până când ajunge să fie ascultat de ei și care sunt job-urile la care ar putea avea acces într-o astfel de companie. Gazdele lor, cărora le mulțumesc și pe această cale, i-au antrenat în discuții interesante, în urma cărora ambele părți au aflat multe informații utile. Sper ca peste câțiva ani să aflăm că măcar câțiva dintre acești elevi și-au ales o carieră în acest domeniu. ”declară Anca Lupes, inițiatoarea proiectului.

Proiectul ‘Industria muzicala – Oportunitati pentru viitor’ este finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local și este organizat de Asociația Indiero a producatorilor și editorilor muzicali independenți din România.