Raport de activitate INDIERO – 2020


Conform obligatiilor asumate in Statutul Asociatiei, Asociatia INDIERO a fost implicata in urmatoarele activitati de lobby in sprijinul intregului sector al caselor de discuri independente in anul 2020:


* MARTIE 2020 
Includere in grupul de lucru organizat la nivelul Ministerului Culturii alaturi de secretari de stat si consilieri din Minsiterul Culturii si Ministerul de Finante si alti reprezentanti ai sectorului privat si independent.
Puteti citi setul de propuneri inaintat catre Min Culturii la 30.03.2020 aici.
* MAI 2020
Includerea pe lista reprezentantilor sectorului cultural in dialog cu Prim Ministrul Ludovic Orban si alti membri ai cabinetului. propunerile INDIERO v-au fost transmise in primul newsletter din luna mai 2020.
* NOIEMBRIE 2020
Includerea in grupul de lucru pentru amendarea masurii de ajutor de stat pentru sectorul cultural care mentiona doar organizatorii de spectacole, librariile si editurile de carte. Documentul cu propunerile INDIERO poate fi citit aici.
* DECEMBRIE 2020
Inculderea in grupul de lucru stabilit prin ordin al Ministrului Culturii pentru amendarea si completarea Legii 8/1996 a drepturilor de autor si drepturilor conexe dreptului de autor. Activitatea acestui grup de lucru a inceput pe 17 decembrie si va continua pana in luna februarie.


Alte actiuni ale INDIERO in sprijinul membrilor sai:

  1. Facilitarea participarii membrilor sai la primul workshop Spotify organizat in Romania (noiembrie 2020)
  2. Membrii INDIERO au putut participa gratuit la o serie de evenimente profesionale (conferinte si workshop-uri) din tara si din strainatate:
    • Seria de workshop-uri One Step Ahead organizate de IMPALA in colaborare cu CMU (UK) despre particularitati ale pietei online de muzica, distributie digitala, playlist-uri, marketing online etc (decembrie 2020)

Incepand cu ianuarie 2021, un numar si mai mare de workshop-uri si conferinte online va fi disponibil si cu participare gratuita pentru membrii INDIERO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *